Synpunkter kring smileys | cecsun

cecsun

Annons

Synpunkter kring smileys

Jag har nämligen bestämt mig för att försöka dra ner på överkonsumtionen av uttryckssymboler aka smileys. Kan blir svårt. Av någon annledning så tycker jag inte om dem. Vet inte varför, gillar ju dess funktion eftersom det hjälper en att uttrycka sig. Men tänkt dig bara att en tidning skulle skriva/lägga in “:O”  för att uttrycka förvåning, känns ju seriöst. Men tänk dig sen att du sitter och skriver med en kompis och inte använder smileys, antingen måste du uttrycka dig noggrannare i skrift eller så kommer personen troligtvis att misstolka det du försöker säga. Speciellt då om du normalt använder smileys mycket, då kommer dom antagligen tro att du är dryg eller något sånt. När man skriver en tidning är det ingen risk för att verka dry på personligt plan. Så jag kommer alltså inte kunna sluta helt, men om jag använder dem så ska jag börja göra med näsa “:-)” dom är mycket sötare! Dom är faktiskt så söta att jag funderar på att skita i min överkonsumering och bara gå hela vägen ut med det “:-P 🙂 😀 :-S :-l :-* “
Vissa smilies som är positiv ses för många som negativ också, många tycker att denna “:-P” är dryg och även denna “:-)”. Så är det egentligen inte lika bra att uttrycka sig ordentligt?

Vilken smiley skulle du välja dig att använda dig av om du bara fick använda en, och varför? Personligen skulle jag avända en som uttrycker sarkasm, hur ska man kunna uttrycka det i ord utan att det förlorar humorn i det. Det är inte uppgift som inte är lätt. För sarkasmen framgår inte alltid.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats